top of page

De Weijdeblick trots op ISO certificaat!

170224 Certificatielogo_ISO9001_2015-2_e

Sinds juli 2019 heeft de Weijdeblick het ISO 9001:2015 certificaat voor "Dagbesteding in groepsverband op een zorgboederij" ontvangen. Hier zijn wij bijzonder trots op!

De Weijdeblick in het nieuws

57377378_943986775959927_572820741320762
58378800_943987805959824_655206715945805
foto1.jpg

Leerlingen krijgen een rondleiding op Zorgboerderij de Weijdeblick en mogen de koeien voeren. (Foto: Femke Aalberts)

Een kijkje in de keuken bij Liemerse bedrijven

do 16 mei 2019, 15:54 

   

Op 9, 10 en 13 mei hebben bovenbouwleerlingen van basisschool Brede School St. Martinus uit Oud-Zevenaar een kijkje mogen nemen bij diverse Liemerse bedrijven en organisaties. Deze unieke blik achter de schermen werd georganiseerd door Stichting Vrienden St. Martinus in samenwerking met de Liemerse Uitdaging.
 

ZEVENAAR - Waarom met basisschoolkinderen op bezoek bij bedrijven? Judith Bronkhorst van de stichting legt uit: ‘Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en staan open voor kennis en ervaring. Op jonge leeftijd binnen kijken bij diverse bedrijven, om even te voelen, te horen en te proeven hoe het eraan toe gaat in een echt bedrijf, dat is toch gaaf! Het is een ervaring die ze niet meer vergeten en het levert een bijdrage aan de mogelijkheden op het gebied van werk en maatschappij. Daar kun je wat ons betreft niet vroeg genoeg mee beginnen. Er zijn zelfs al zaadjes voor de toekomst geplant!'
 

In de gehele regio hebben bedrijven hun deuren geopend voor een bedrijfsbezoek. Leerlingen kregen een rondleiding bij Liemerije Westervoort, Koenders Totaalbouw Duiven, het Repair-Café Westervoort-Duiven, Dijkman Coating ’s-Heerenberg en Zorgboerderij de Weijdeblick in Angerlo. In Zevenaar werden Van Dorp Installaties, Kinkelder bv, Fysio Z en JAZO Zevenaar bezocht. Met hulp van ouders en bussen van Kinderopvang Zonnekinderen kon alles logistiek goed georganiseerd worden.
 

Judith: ‘In de voorgaande jaren organiseerde onze stichting beroependagen waarbij ondernemers op school kwamen vertellen over hun beroep. We kregen daar veel leuke reacties op en het zette ons aan het denken om de kinderen bij de bedrijven zelf te laten rondkijken. Met dit idee zijn we in november 2018 naar Beursvloer de Liemers gegaan. Tijdens dit evenement - georganiseerd door de Liemerse Uitdaging en de Liemerse welzijnsorganisaties - kwamen we in gesprek met een aantal ondernemers en hebben hen de vraag voorgelegd om met kinderen op bedrijfsbezoek te komen. Dit werd enthousiast ontvangen met als resultaat vier bedrijven en twee maatschappelijke organisaties waar we een rondleiding konden krijgen. Later zijn - met bemiddeling van Rotary Duiven - nog drie bedrijven aangesloten. Wij vinden het fantastisch dat ons initiatief zo goed ontvangen wordt en we de medewerking krijgen van diverse partijen’.
 

De bedrijfsbezoeken zijn inspirerend, leerzaam en vooral leuk! Bedrijven zien de meerwaarde en hebben te kennen gegeven graag leerlingen te willen ontvangen. Stichting Vrienden St. Martinus heeft besloten de bedrijfsbezoeken vaker te organiseren en kan hierbij rekenen op de ondersteuning van de Liemerse Uitdaging. Wilt u als bedrijf of organisatie ook graag deelnemen en uw deuren openen? Laat het weten en neem contact op via info@liemerseuitdaging.nl

bottom of page